Print
Hits: 828

У перший день літа Палац культури АТ «СМНВО-Інжиніринг» провів творчий марафон привітань на честь 70-річного ювілею установи.

Мистецькі колективи обласного центру зібралися на єдиному майданчику, щоб вшанувати величну історію культурної перлини міста. Палац відкрив свої двері першим відвідувачам у далекому 1953 році та майже відразу став серцем і окрасою культурного життя Сум, його творчі колективи – візитівкою і гордістю міста.

Останні роки установі довелося проживати економічно несприятливі умови, епідемію коронавірусу та війну, але попри це, Палац працює, намагається розвиватися й далі радувати містян своїм творчим життям. За це особисто подякував колективу очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО, завітавши до учасників та гостей мистецького марафону.

«Палац культури багато років був головним майданчиком для проведення найважливіших урочистих подій міста. Це місце завжди притягувало і молодь, і людей поважного віку своєю особливою, світлою енергетикою. Його колективи радували успіхами та перемогами на міжнародних сценах. А сьогодні, під час війни, Палац став ще й прихистком та укриттям для сумчан від ворожих атак, своєрідним Пунктом Незламності. Дякую вам за мужність, працьовитість, оптимізм, бажаю, щоб у ці стіни знову повернулися свята, концерти, урочистості, дитячий сміх та український запал. А для цього всім нам потрібна Перемога», – відзначив Олександр Лисенко.

Задля швидшої Перемоги під час марафону було організовано збір коштів на придбання військових пристроїв для воїнів-захисників.

Під час урочистої частини провели нагородження партнерів і працівників Палацу культури АТ «СМНВО-Інжиніринг». Відзнаку за багаторічну культурно-мистецьку співпрацю отримала начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА.

Усім маленьким учасникам свята на честь Дня захисту дітей презентували солодкі подарунки від спонсорів.