Print
Hits: 789

У День народження дворазового олімпійського чемпіона, Почесного громадянина міста Суми Володимира Голубничого в Сумах провели відкритий чемпіонат міста зі спортивної ходьби його пам’яті.

Змагання зібрали понад 80 скороходів Сум та Сумського району, С-Буди, Великої Писарівки, Києва різного віку. Наймолодшою учасницею стала 6-річна вихованка СДЮСШОР В. Голубничого з легкої атлетики Марія КОЗЛОВА. Заступник голови Сумської міської ТГ Віра МОТРЕЧКО повідомила, що планували провести в Сумах на честь видатного скорохода змагання з легкої атлетики всеукраїнського рівня, але безпекова ситуація не дозволила це зробити.

Звертаючись до учасників змагань, очільник сумської громади Олександр ЛИСЕНКО наголосив на унікальності постаті Володимира Голубничого, який, попри титули та регалії, залишався напрочуд відкритим і людяним, дбав насамперед про інших і про розвиток спорту.

«Дворазовий олімпійський чемпіон, Почесний громадянин міста Суми, один із кращих легкоатлетів світу, людина-легенда. Два роки тому ми попрощалися з видатним спортсменом, але пам’ять про нього збережемо назавжди. Продовжуємо зберігати традиції та пам’ять про нашого видатного земляка, щоб зростити не одного олімпійського чемпіона!» – сказав Олександр Лисенко.

Також цього дня представники влади громади, рідні та знайомі Володимира Голубничого, спортивна спільнота поклали квіти до його могили. Присутнім представили ескіз пам’ятника, який планують встановити на місці поховання видатного спортсмена до другої річниці його смерті.

Також сумчани вшанували пам’ять єдиного тренера Володимира Голубничого – Василя Полякова, який пішов з життя у День народження свого вихованця.