004.jpg

На базі Сумської філії Сумського обласного центру зайнятості презентували нові можливості Урядової програми безповоротних грантів «єРобота» в частині ветеранського бізнесу.

Присутніх детально ознайомили з програмою, взяти участь у якій можуть учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члени їхніх сімей (дружина або чоловік)   віком від 18 до 65 років, які є громадянами України. Передбачено надання грантів на суму 250 тис. грн, 500 тис. грн і 1 млн грн. Розмір фінансової допомоги залежить від категорії отримувача та інших факторів, зокрема від кількості запланованих робочих місць. Грант можна використати лише у безготівковій формі для покриття витрат на провадження господарської діяльності за певними напрямками. Гранти розміром 500 тис. грн та 1 млн грн надаються за умови співфінансування: 70% вартості проєкту – грант, 30% – кошти отримувача (власні або кредитні).

«Ключова вимога – створення нових робочих місць. Таким чином держава не лише підтримує бізнес, але й розв'язувати питання працевлаштування громадян. Кошти, надані підприємцям, повернуться державі у вигляді сплачених податків і зборів», – сказав директор філії Віталій САХНЮК.

Заступник очільника Сумської міської ТГ Віра МОТРЕЧКО вийшла до філії з пропозицією тісно співпрацювати з цього питання. Зокрема, долучити до інформування та консультування КУ «Центр учасників бойових дій». «Хочемо, аби ця програма була успішно реалізована. Для цього ми готові надати всю необхідну допомогу нашим захисникам, які мають бажання у цивільному житті започаткувати власну справу або ж розвивати створений раніше бізнес», – зазначила посадовець.

Детальніше про гранти на створення та розвиток бізнесу можна дізнатися на сайті Державного центру зайнятості, а також на вебінарах, які проходять щочетверга та анонсуються на сторінці Сумської філії Сумського обласного центру зайнятості у Facebook.