004.jpg

Рятувальники в рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» та з нагоди «Дня захисту дітей» провели на базі виставки Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області навчально-пізнавальні екскурсії для дітей молодшого шкільного віку.

Учасниками заходів стало понад 200 дітей.

Під час екскурсій, що відбувались 1 та 2 червня, школяриків ознайомили з історією пожежно-рятувальної служби Сумщини, етапами її становлення та розвитку, розповіли про справжніх Героїв – рятувальників сумського краю, які ціною власного життя приборкували полум'я, рятуючи людей від вогняної стихії.

У залі профілактики пожеж малечі наголосили на необхідності дотримання основних правил безпечної поведінки, зокрема під час перебування на літніх канікулах, оскільки саме в цей найбільш пожежонебезпечний період малеча залишається без постійного нагляду з боку вчителів та батьків, що в свою чергу нерідко призводить до біди.

Наступним етапом екскурсії було проведення спортивної естафети з використанням елементів справжнього одягу рятувальників. Наввипередки маленькі рятувальники, змагаючись одне з одним, надівали захисні каски, диелектричні боти та бігли до вогнегасника гасити умовну пожежу. Як завжди в цьому змаганні перемогла дружба.

Після екскурсії дітям показали кілька навчальних мультиплікаційких та кінофільмів на протипожежну тематику, фільм «Про пожежно-рятувальну службу Сумщини», навчальний ролик по діях при виявленні вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, а також соціальний ролик по попередженню пожеж в екосистемах.

Майбутні рятувальники та їхні вчителі залишились задоволені результатами цих зустрічей і побажали сумським вогнеборцям міцного здоров'я та менше виїздів за тривожними сигналами.