003.jpg

В обласному центрі пройшло урочисте погашення нової поштової марки «Головне управління розвідки Міністерства оборони України», випущеної до річниці звільнення острова Зміїний від російських окупантів.

Марка є продовженням серії «Слава силам оборони і безпеки України!», розпочатої АТ «Укрпошта» в травні цього року з випуску «Гвардія наступу». Ці поштові серії продовжують уславлення українських захисників і захисниць, які боронять нашу країну, її суверенітет і територіальну цілісність.

Поштова марка «Головне управління розвідки Міністерства оборони України» містить благодійну складову. Кошти від її продажу підуть на придбання морського дрона, який захистить українців від російських ракет, запущених із ворожих кораблів.

Участь у церемонії спецпогашення марки спеціальним штемпелем «Перший день», яка проходила у Конгрес-центрі СумДУ, взяли очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО, представники обласної влади, Сумської дирекції АТ «Укрпошта».

«Професійністю українських розвідників сьогодні захоплюється весь світ. Наші підрозділи Головного управління розвідки працюють у ворожому тилу, на передовій інформаційного фронту, здобуваючи цінні дані про противника.  Вони здійснюють диверсії, знищують ворожі транспортні комунікації, місця дислокації військ та пункти управління, тим самим активно наближаючи нашу Перемогу», – зазначив Олександр Лисенко.

На новій поштовій марці, конвертах та листівці зображено розвідників, які перебувають на бойових завданнях. Автор поштового випуску – заслужений художник України Олександр ОХАПКІН. Тираж – 1075000 примірників.

Придбати новий поштовий випуск можна з 30 червня у відділеннях «Укрпошти», в офіційному філателістичному онлайн-магазині «Укрпошти» та на маркетплейсах eBay та Amazon.

Також у продажу передбачено лімітований ексклюзивний мерч «Укрпошти» спільно з ГУР МО: футболки «KOSHARA GUNTER» і «Жабʼяче озеро», стікерпак, термопляшка, сумка-шопер та килимок для комп’ютерної миші.