003.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при очільнику громади Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про ситуацію в галузі.

Посадовець повідомила про те, що галузь працює в режимі підвищеної готовності. Підпорядковані управлінню охорони здоров'я лікарні забезпечені всім необхідним для надання медичної допомоги хворим, які проходять стаціонарне лікування, яких наразі 1307 (199 – діти). 

Серед 22-х поранених внаслідок атаки ворожих «шахедів» по Сумах 3 липня, четверо перебувають на стаціонарному лікуванні, з них двоє – готові до виписки, двоє – залишаються у відділенні інтенсивної терапії в стабільному важкому та середньо-тяжкому станах.

За весь час пандемії COVID-19 захворіло 90 тисяч сумчан, з них 93% – дорослі. Під час загострення ситуації стаціонарна допомога надавалася у п’яти лікарнях Сум та п’яти обласних закладах охорони здоров’я. Стаціонарне лікування в медичних закладах громади  пройшли 11 тисяч пацієнтів, серед госпіталізованих – 65% отримували кисень вільним потоком, 11%  потрипили до реанімаційних відділень, 6% перебували на ШВЛ. За весь час пандемії зафіксували 1184 летальних випадки.

Також Олена Чумаченко проінформувала про те, що продовжується процес облаштування у лікарнях укриттів і підготовка закладів до опалювального сезону.