004.jpg

Департамент соціального захисту населення повідомляє про те, що ВПО, які прибули до сумської громади з територій, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, можуть подавати документи на отримання  одноразової матеріальної грошової допомоги з резервного фонду Державного бюджету.

Постраждалими визнаються особи:

  • які на момент підриву ГЕС проживали/були зареєстровані/задекларовані в населених пунктах, що розташовані в районах підтоплення Миколаївської та Херсонської областей, та які станом на 5 червня 2023 року не були зареєстровані як отримувачі допомоги на проживання ВПО;
  • які перемістилися після 6 червня 2023 року з тимчасово окупованих рф територій Миколаївської та Херсонської областей, для яких не визначена дата завершення тимчасової окупації.

Матеріальна грошова допомога призначається на кожну особу, яка належить до постраждалого населення.

Розмір допомоги становить 5 тис. грн на одну особу в разі звернення не пізніше ніж 31 серпня 2023 року (включно).

Для отримання допомоги внутрішньо переміщеним особам із вказаних територій необхідно надати до департаменту соціального захисту населення (вул. Харківська, 35, каб. 135) заяву та документи, що посвідчують особу, реєстраційний номер облікової картки платника податків, свідоцтво про народження дитини.

Телефони для консультацій: 78-88-88, (050)4078199, (050)4078002.