004.jpg

6 червня відбулось урочисте підведення підсумків цьогорічного стажування студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації, працюючої та непрацюючої молоді в структурних підрозділах міської ради.

Молодь вітали міський голова Олександр ЛИСЕНКО, секретар міської ради Андрій БАРАНОВ, начальник відділу молоді та спорту Віра МОТРЕЧКО.

Очільник Сум поцікавився враженнями молоді від стажування й тим, чи має вона якісь зауваження чи пропозиції до роботи структурних підрозділів міської ради.

Олександр Лисенко побажав стажерам, аби набуті ними у владних кабінетах знання та навички стали в нагоді у подальшій професійній діяльності.

«Ви молодці що прийшли до нас, подивились, як ми працюємо, здобули певні навички. Найголовніше, що хочу порадити, щоб ви вже зараз планували, чому присвятите подальше життя, правильно розраховували свої сили. І де б ви не працювали, головне, щоб це було ефективно», – наголосив міський голова.

Представники міської влади вручили учасникам стажування відповідні сертифікати та буклети з корисною для майбутніх посадовців інформацією.

Потому Олександр Лисенко провів для вчорашніх стажерів екскурсію своїм кабінетом.

Стажування молоді у структурних підрозділах міської ради тривало з 15 березня до 27 травня. За цей час стажери опанували теоретичну базу (законодавство, структури та Регламент роботи міської ради), відвідали апаратні наради при міському голові, засідання виконавчого комітету та міської ради, тренінг «Робота в команді та комунікації», виконали доручення посадових осіб структурних підрозділів, за якими були закріплені.

Взяти участь у стажуванні в структурних підрозділах міської ради цього року забажали 35 осіб. Пройшли його 25 осіб, з них двоє вже працевлаштувались до управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми»), 11 – зарахували до кадрового резерву (один тимчасово працює в оздоровчому дитячому центрі «Чайка»).

Нагадаємо, подібне стажування студентів навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації, працюючої та непрацюючої молоді у структурних підрозділах міської ради є щорічним. Проводиться з метою виявлення здібної та талановитої молоді для роботи в органах місцевого самоврядування, набуття нею необхідних практичних знань, вмінь та навичок.