0010.jpg

У день 32-ої річниці Незалежності України в обласному центрі пройшло урочисте погашення нової поштової марки «Україна – Мати».

Участь у заході взяли очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО, представники обласної влади і Сумської дирекції АТ «Укрпошта», які колективно провели спецпогашення марки штемпелем.

На новій марці – монументальна скульптура у Києві, на якій у серпні 2023 року провели демонтаж радянського герба і встановили український тризуб. Монумент «Батьківщина-мати» зображений з українським гербом на щиті та червоним намистом на шиї, позаду нього – мапа України.

«Ця війна, розпочата росією, призвела до незворотних змін у свідомості українців. У багатьох відбулося кардинальне переосмислення минулого, з’явилися нові асоціації та уявлення про сучасну українську історію, свідками і творцями якої є ми всі з вами. Марки допомагають фіксувати на папері та в свідомості громадян ці важливі, символічні події в нашій незламній незалежній Україні», – зазначив Олександр Лисенко.

Поштова марка «Україна – Мати» створена українською художницею Зінаїдою КУБАР у співпраці з командою «Укрпошти».

У блоці передбачено також конверт «Перший день», немаркований художній конверт і листівки. Тираж блоку – 600 тисяч примірників.

Придбати марку можна у відділеннях «Укрпошти» з 24 серпня.