0010.jpg

Сім’я військового Олега Безвесельного, який героїчно загинув минулого року в Бахмуті, ініціювала особисту зустріч з очільником Сумської МТГ Олександром ЛИСЕНКОМ.

Дружина загиблого бійця Інна БЕЗВЕСЕЛЬНА завітала до Олександра Лисенка разом із доньками – 16-річною Валерією та 10-річною Поліною, які днями повернулися із США. 17 дітей померлих Героїв-земляків із Сумської області три тижні були учасниками насиченої програми, організованої Сумською християнською церквою спільно з обласною військовою адміністрацією та міською радою.

Молодь проживала у гостинних родинах американців, щодня маючи цікаві екскурсії, зустрічі з місцевими політиками та відомими особистостями.

«У нас була дуже насичена програма, – згадує Валерія БЕЗВЕСЕЛЬНА. – Жили у штаті Джорджія, були в Атланті, у Капітолії, у музеї Кока-Коли, в океанаріумі, на інших цікавих екскурсіях, зустрічалися з мерами міст. Ми отримали багато емоцій, приємних спогадів, нових друзів».

Відразу після поїздки дівчата виявили бажання зустрітися з Олександром Лисенком та віддячити йому за увагу й допомогу.

«Я дуже рада, що в нашому місті так просто можна звернутися до очільника, зайти поспілкуватися з ним, попросити допомоги і головне – отримати її, – зазначила Інна Безвесельна. – Після загибелі мого чоловіка я зустрічалася з міським головою з особистим питанням – і він мені дуже допоміг. Доньки самі виявили бажання віддячити і привезли Олександру Миколайовичу американські сувеніри».

У дружній атмосфері родина Олега Безвесельного поспілкувалася з Олександром Лисенком, обмінявшись з очільником подарунками.

Олег Безвесельний із перших днів повномасштабного вторгнення брав активну участь у захисті сумської громади. У квітні 2022 року, після звільнення Сумщини, записався добровольцем до лав ЗСУ. Був зачислений до 58-ї окремої мотопіхотної бригади снайпером-розвідником. Загинув Олег Безвесельний 9 листопада 2022 року в Бахмуті під час авіаудару.