005.jpg

Сумчани вшанували пам’ять воїнів 9-ої реактивної батареї 27-ої реактивної артилерійської бригади імені кошового отамана Петра Калнишевського, котрі загинули 3 вересня 2014 року в Луганській області біля Старобільська від російських «Смерчів»

Під час мітингу-реквієму поіменно згадали цих 17 військовиків, серед яких восьмеро сумчан, а також кожного загиблого внаслідок російської агресії військовослужбовця артбригади.

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО звернувся зі словами співчуття та шани до рідних і близьких полеглих і висловив вдячність військовослужбовцям 27-ої реактивної артилерійської бригади, які нині борються за Україну.

«Я досі пам’ятаю той страшний день, коли надійшла трагічна звістка про загибель наших артилеристів. Вічна пам’ять тим, хто героїчно загинув під Старобільськом у 2014-му, відстоюючи недоторканість України! – сказав він. – Минуло дев’ять років, але досі наша країна – в епіцентрі страшної війни. Завдяки мужнім українським Героям нам вдається відбивати навалу ворога і берегти свою незалежність. 27-ма бригада – це не просто реактивна артилерія, це – гордість Збройних Сил України. Вона завжди на найважливіших і найважчих ділянках, допомагаючи піхоті наступати».

Пам’ять полеглих артилеристів та всіх захисників і захисниць України вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятного знаку на честь загиблих воїнів артбригади.