005.jpg

Містянам пропонують ознайомитися з антивоєнним проєктом «Патріотичний АРТплакат» у стилістиці традиційних українських розписів, до якого долучилися й сумчани.

П’ятнадцята робота має назву «Жест доброї волі. ЧЕКАЄМО!». Автор – Takatsukitty/Ангелина ХАРЧЕНКО (м. Черкаси, 2022).

«Зараз дуже складні часи, для кожного з нас, тому, мені хотілося зобразити майбутнє та справжнє бажання кожного українця. А найголовніше, що навіть не тільки ми українці хочемо цього, а інші люди, які за справедливість та розуміння того, що зараз нас бентежить, лякає та вбиває. Я як і більшість людей хочу, щоб закінчилася страшна не справедлива війна, в якій помирають люди через одну неадекватну істоту - президента РФ. Скоро буде свято, і це наша перемога, ця солодка та яскрава перемога, яка зробить нас ще сильнішими!»

Нагадаємо, проєкт запровадила просвітницька платформа UA.HERITAGE у партнерстві з Національним музеєм українського народного декоративного мистецтва. Роботи для проєкту надали українські художники та майстри народних декоративних розписів, які розробили актуальні патріотичні, саркастичні чи трагічні образи, щоб розповідати світу про війну в Україні та пишатися нацією Героїв.