001.jpg

Директор КП «Міськводоканал» Анатолій САГАЧ взяв участь у Міжнародному екологічному форумі, який днями відбувся у Львові.

Цьогоріч до екофоруму долучились понад 250 учасників, а саме: керівники водоканалів України, представники профільного Міністерства, Офісу Реформ Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України, наукових установ, бізнесу, міжнародних донорських організацій та асоціацій Німеччини, Польщі, Латвії, Словаччини та України.

Говорили про забезпечення населення питною водою під час війни в умовах невстановлення водоканалам економічно обґрунтованих тарифів та відсутності механізму компенсації збитків. Розглянули особливості формування місцевих бюджетів на 2024 рік та інституційні спроможності громад, а також ознайомилися з роботою донорських організацій та визначилися з основними напрямками співпраці для відновлення водопровідно-каналізаційного господарства України.

У підсумку вдалось напрацювати проєкт резолюції щодо необхідності врегулювання фінансової кризи в галузі, впровадження законодавчих змін, спрощення процедури залучення коштів міжнародних фінансових організацій, створення Екологічного фонду, продовження дії Меморандумів з основними міжнародними гуманітарними організаціями.

Традиційно під час форуму тривала галузева виставка інноваційних технологій та обладнання, де усі охочі могли ознайомитися з виробничими потужностями Корпорації «Енергоресурс-інвест».

Захід організовано за ініціативи Асоціації «Укрводоканалекологія» під гаслом «Відбудуємо Україну разом».