0010.jpg

Представники влади Сумської міської ТГ та області з нагоди Дня усиновлення завітали до прийомної родини Іванових.

П’ятнадцять років тому Тетяна ІВАНОВА запропонувала чоловіку взяти до родини дитину, яка не має кому сказати «мама» та «тато». На роздуми дала п’ять хвилин. Коли вони вичерпалися, отримала ствердну відповідь. Прийшовши всиновлювати дитину, подружжя отримало пропозицію взяти до себе ще одного малюка, тож, за деякий час забирали з сиротинця двох хлопчиків. Згодом в сім’ї з’явилося ще двоє дітей.

Олександр ІВАНОВ зізнається, що основний тягар турбот лежить на жіночих плечах, але й він бере активну участь у  житті родини та допомагає долати всі труднощі. Найбільше пишається тим, що їм з дружиною вдалося побудувати довірливі стосунки з дітьми. 

Начальник управління «Служба у справах дітей» Валерія ПОДОПРИГОРА побажала, аби в родині завжди панувала злагода, та вручила подарунок від громади – ноутбук.

У поточному році в Сумській міській ТГ з’явилися три нові прийомні сім’ї. Загалом таких у громаді наразі 10. В них виховується 16 дітей. Також функціонує п’ять ДБСТ, до яких влаштовано 35 дітей. Є п’ять сімей патронатних вихователів, що опікуються чотирма дітьми. У зв’язку з повномасштабним вторгненням чотири ДБСТ, дві прийомні сім’ї та дві сім’ї патронатних вихователів евакуювалися з міста. Загалом виїхало 32 дитини.

За останні три роки нову родину знайшли 30 дітей (у 2021 році всиновлено 14 дітей, з яких троє – іноземцями, у 2022 році – п’ять, усіх взяли до родин громадяни України, у 2023 році – 11, усі всиновлені громадянами України).