004.jpg

Під головуванням заступника міського голови Віри МОТРЕЧКО відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Захід організувало управління «Служба у справах дітей». Члени комісії розглянули питання щодо захисту та реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх, а також спірні питання, які потребували колегіального вирішення.

В результаті члени комісії дозволили вчинення 16 правочинів за участю дітей, зокрема: оформлення в установленому законом порядку на ім’я малолітніх та неповнолітніх договору дарування, купівлі-продажу, продаж спадкового майна, продаж рухомого майна тощо.

Серед іншого під час засідання розглядались питання щодо доцільності зняття опіки з піклувальника, надання дітям статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, щодо порядку участі батька у вихованні дітей, надання дозволу на присвоєння новонародженій дитині ім’я та по батькові.

Також було затверджено шість індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.