006.jpg

У рамках грантового проєкту «Підвищення обізнаності населення Сумської міської територіальної громади про можливості відновлюваної енергетики» у Центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді провели екологічну олімпіаду «Сонячний промінчик».

Екоактивності, що відбувалися в гуртках різних напрямів, дали змогу вихованцям закладу не тільки ознайомитися з джерелами альтернативної енергетики, навчитися економного використання енергетичних ресурсів, а й організувати екологічне дозвілля вихованців закладу.

Юні природоохоронці змагалися під час проведення спортивних вправ екологічного спрямування, тематичних ігор. Педагоги розвивали екологічну культуру учнів, реалізовували їхні художньо-творчі здібності при виконанні екозавдань; проводили лабораторні практикуми й дослідження з екології та енергозаощадження (наприклад, з'ясовували скільки часу світять лампи, що заряджаються від сонця).

Усі заходи сприяли розширенню знань щодо економного використання енергетичних ресурсів на шляху до енергонезалежності.

Проєкт «Підвищення обізнаності населення Сумської міської територіальної громади про можливості відновлюваної енергетики» впроваджується в рамках субгрантового фінансування від ГО «Екодія» в партнерстві з ГО «Екоклуб» у межах проєкту «Закриття циклу: справедливий енергетичний перехід, розроблений містами та регіонами», що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Зміст публікації є виключною відповідальністю ЦЕНТУМ та не обов'язково відображає погляди Європейського Союзу.