003.jpg

Містянам пропонують ознайомитися з антивоєнним проєктом «Патріотичний АРТплакат» у стилістиці традиційних українських розписів, до якого долучилися й сумчани.

Сорокова робота має назву «Відродження» (маркер, ручка, 2022). Автор – Карина ПАШКОВА (Конотоп). Кураторка – Інна ПАВЛОВСЬКА.

Студентка Відокремленого структурного підрозділу «Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ». У своїй роботі авторка спробувала виділити два основних акценти, з якими асоціюється війна-маки та колоски. Зображено колоски, жито та ячмінь, які є символами найголовнішої з святинь українського народу-хліба, основою урожайності та процвітання, символом життя, в обрамленні квітки маку, як спомин про пролиту кров та пам'ять про жертв воєнних конфліктів. По центру роботи - авторка з зобразила /щголуба, (який символізує душу людини та її зв'язок з Богом, будучи посередником між небом і земним життям.

Нагадаємо, проєкт запровадила просвітницька платформа UA.HERITAGE у партнерстві з Національним музеєм українського народного декоративного мистецтва. Роботи для проєкту надали українські художники та майстри народних декоративних розписів, які розробили актуальні патріотичні, саркастичні чи трагічні образи, щоб розповідати світу про війну в Україні та пишатися нацією Героїв.