0012.jpg

На соціальний захист жителів Сумської міської ТГ з початку року спрямували понад 270 мільйонів гривень.

У поточному році департамент соціального захисту населення надав 197 тисяч послуг соціального характеру (оформлення документів для призначення та виплати різних видів державної та місцевих допомог, з питання отримання гуманітарної допомоги).

Державною підтримкою охоплено 35% сімей громади (38 тисяч родин). Різними видами державної соціальної допомоги користувалося 14572 сім’ї, зокрема з-поміж малозабезпечених, сімей з дітьми, сімей осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб. А це 15% сімей громади, яким призначено та профінансовано допомоги на 261,8 млн грн.

Для підтримки жителів громади діють й місцеві соціальні гарантії, що фінансуються коштом бюджету громади в рамках програм «Милосердя» та «Соціальна підтримка Захисників і Захисниць України та членів їх сімей». З початку року через обидві програми спрямовано 68,1 млн грн і 206,9 млн грн відповідно.

Значну увагу у Сумській міській ТГ приділяють підтримці членів добровольчих формувань. З початку року добробатівці отримали різних видів допомог на 185,9 млн грн, а це й одноразові виплати, й щомісячна допомога в розмірі 8 тис. грн, й щомісячна допомога на розв'язання соціально-побутових питань, зокрема, на оплату житлово-комунальних послуг.

Захисникам України та членам їхніх сімей коштом бюджету громади надали матеріальної допомоги на 11 млн грн, з яких 2,1 млн грн – одноразова допомога захисникам України, які отримали поранення, захворювання чи контузію, а 2,5 млн грн – допомога на розв'язання соціально-побутових питань родинам загиблих (померлих) Захисників України. Щомісяця дітям, батьки яких загинули або померли, захищаючи Україну, виплачують грошову допомогу – 150% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку. Усього на це спрямували 3,6 млн грн.