0010.jpg

Представники Сумської міської ТГ стали учасниками першого Всеукраїнського форуму Рад ВПО.

Сумську громаду на масштабному триденному заході представляла заступник директора департаменту соціального захисту населення Ірина ЛАГІРЕНКО.

Наразі в Сумах завершують необхідні для створення Ради ВПО процедури. Цей консультативно-дорадчий орган формулюватиме потреби переселенців, забезпечуватиме зворотний зв’язок щодо якості послуг та надаватиме пропозиції до законотворчої діяльності.

Учасники форуму обмінювалися досвідом роботи, брали участь у практичних заняттях, обговоренні проблемних питань, презентували свої досягнення, вивчали міжнародний досвід інтеграції ВПО в громади, аналізували як невдалі, так і успішні практики.
Наразі в Україні працюють 527 Рад ВПО: 25 Рад ВПО при обласних радах, 71 – при районних і 431 – при органах місцевого самоврядування.

Перший Всеукраїнський форум Рад ВПО відбувся за спільної ініціативи Мінреінтеграції у партнерстві з Благодійним фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за UNHCR Ukraine – Агентства ООН у справах біженців в Україні та Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів. Захід зібрав понад 400 гостей з усіх регіонів України та з-за кордону.