003.jpg

У Сумах підбили підсумки виставки-конкурсу живопису та декоративно-прикладного мистецтва «Всесвіт очима дитини».

Його організатором є міський центр соціальних служб. Цьогоріч участь у конкурсі взяли 86 вихованців із десяти навчальних закладів Сум.

Експозицію, яка складалася зі 129 робіт учасників, протягом двох тижнів кожен охочий міг переглянути в Центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка. Професійне журі, яке обирало переможців конкурсу, зазначило, що з кожним роком робити це дедалі складніше. Бо ж кожна дитина намагається викластися на повну і це відразу відчувається.

З-поміж представлених робіт обрали п’ять. Їх авторами є: Ксенія РУДКІНА (дитяча художня школа ім. М. Г. Лисенка), Юлія СТЕЦІЙ (дитяча художня школа ім. М. Г. Лисенка), Поліна РУДЕНКО (Сумський фаховий коледж мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського), Ульяна КОЗІНА (Палац дітей та юнацтва), Софія КІЯХ (дитяча художня школа ім. М. Г. Лисенка).

Нагороджуючи переможниць конкурсу грамотами, директор міського центру соціальних служб Марія ВЕРТЕЛЬ, побажала їм не зупинятись і розвивати свій талант далі. Також вона подякувала викладачам, які займаються з дітьми, аби ті могли знайти себе у творчості. «Навіть у такі складні часи не можна забувати про духовність. І я вдячна всім, хто долучається до таких творчих ініціатив, як організований нами конкурс. Дітям потрібно розвиватися, творити, знаходити себе, незважаючи ні на що», – сказала Марія Вертель. Також вона повідомила, що переможниці цьогорічного конкурсу отримуватимуть стипендії міської радис в розмірі 1 тис. грн щомісяця протягом 2024 року.