003.jpg

До Дня Збройних Сил України в гімназії № 1 та школі № 12 урочисто відкрили меморіальні дошки шести випускникам, котрі загинули, захищаючи Україну.

Так гімназія вшанувала пам’ять старших солдатів Віктора Боброва та Вадима Абрамця, капітанів Юрія Цибулька та Івана Волкова. Перші троє загинули у 2023 році, Іван Волков – у 2015. Рішенням Сумської міської ради Віктору Боброву та Юрію Цибульку надане звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно). Встановлення меморіальних дощок стало можливим завдяки благодійникам: ГО «Милосердя», ФОП Пісний А. П., ФОП Колоколов С. В., ФОП Слюсарчук О. Ю., ФОП Лемешко А. В. За ініціативи учнівського самоврядування навесні гімназисти висадять Алею пам’яті.

Школа № 12 у День Збройних Сил України урочисто відкрила меморіальні дошки Олександру Бєлявському, який поліг у нерівному бою з окупантами, захищаючи рідне місто, та Олександрові Лук’яненку, котрий приєднався до лав небесного війська у серпні поточного року, виконуючи бойове завдання в Запорізькій області. Подвиг Олександра Бєлявського пошанований званням «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).

«Боляче говорити про них у минулому часі, а у серці ворушиться почуття провини, що не вберегли тих, хто дорослішав у нас на очах. Але сьогодні Олександр Лук’яненко та Олександр Бєлявський прийшли до школи назавжди, щоб щодня нагадувати усім нам, якою ціною подароване це просте право – йти до української школи», – сказала директор навчального закладу Ірина ГУБСЬКА.