007.jpg

Фахівець управління суспільних комунікацій Наталія ТРОЯНОВСЬКА доєдналась до онлайн-курсу «Інтеркультурне місто», під час якого поділилась досвідом реалізації Стратегії інтеркультурного розвитку громади.

Разом з тим вона презентувала кращі практики взаємодії міської влади з представниками національних меншин та приклади інтеркультурної єдності українських та європейських міст.

До обговорення долучилась національна координаторка ICC Україна Ксенія РУБІКОНДО, яка представила місію, функції та найкращі практики Програми Ради Європи «Інтеркультурні Міста».

Слухачі курсу, серед яких були представники громадськості, освітяни, студенти та працівники державних установ з різних куточків України, обмінялись власними поглядами та досвідом щодо впровадження інтеркультурних цінностей в їхніх містах.

Загалом освітня ініціатива «Розбудова Інтеркультурного Міста», розроблена Сумським Державним Університетом у партнерстві з Сумською міською радою та ГО «Центр освіти впродовж життя» за підтримки програми Erasmus+, пропонує серію курсів з інтеркультурності.

Всі вони покликані формувати більш інклюзивне суспільство, сприяти єдності, відстоювати права людини, просувати взаєморозуміння та інтеркультурну компетентність.