001.jpg

У Центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка вшановували найактивніших юних відвідувачів книгозбірень сумської громади.

Директор Сумської публічної бібліотеки Юлія ЗАГОВОРА розповіла, що наразі послугами сумських книгозбірень користуються 75000 жителів громади, з яких майже третина – 22000 – діти. На свято запросили тих із них, хто не лише часто відвідує затишні зали бібліотек, а й бере участь в конкурсах, пише вірші, малює, співає, грає в шахи, допомагає книгозбірні.

Для юних книголюбів підготували розважальну програму «Мереживо новорічних візерунків». Дітей вітали вихованці Студії сучасної хореографії VIVA, зразкової студії художнього читання «Дивослово», що діє при бібліотеці-філії № 1, юна виконавиця Варвара БЕЗПАЛА.

Попри святкову тематику театралізованої вистави, дивословівці згадали в ній українських захисників і захисниць, та закликали однолітків пам’ятати про тих, хто оберігає юних сумчан і всіх дітей України та виборюють для них майбутнє у власній державі.

З побажаннями добра та миру до дітей завітали заступник очільника Сумської міської ТГ Станіслав ПОЛЯКОВ, начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА, депутат міської ради Єфрем ЛАЗАРЕВ, помічник народного депутата України Тетяни СКРИПКИ Андрій БЕЗПАЛИЙ. До добрих слів на адресу дітей дорослі додали солодкі подарунки.