003.jpg

Сумчани просять Президента України, Прем`єр-міністра та голову Верховної Ради України відкласти обов`язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Про це йдеться у зверненні депкорпусу, ухваленому 24 червня.

Перш ніж запроваджувати для всіх підприємців застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО), вважають сумські обранці, необхідно врегулювати правовідносини у сфері застосування, використання та обслуговування РРО, зменшити вартість забезпечення фіскального обліку суб`єктами господарювання, запровадити справедливу відповідальність за недотримання цієї норми.

У 2015 році, зазначають депутати, в Сумах спостерігається позитивна динаміка щодо перевиконання міського бюджету. Надходження власних доходів збільшились на 57,5 млн грн., в основному за рахунок акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (+21,7 млн грн.), плати за надання інших адміністративних послуг (+3,9 млн грн.),збільшення надходжень єдиного податку (+4,7 млн грн.), та податок на доходи фізичних осіб (+21,7 млн грн), державного мита (+2,7 млн. грн). Це є свідченням того, що підприємці міста добросовісно забезпечують надходження до міської скарбниці, що дає змогу забезпечувати необхідні видатки на забезпечення обласного центру.

Натомість, обов`язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій із 1 липня, прогнозує депкорпус, негативно вплине на підприємницьку діяльність, а значить, на добробут міста і його жителів.

Враховуючи це, міська рада просить Президента України, Прем`єр-міністра та голову Верховної Ради України посприяти «у терміновому розгляді та прийнятті проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо зниження фіскального навантаження на суб`єктів господарювання при застосуванні РРО та до інших законів, що пов`язані з переказом готівкових коштів».

Текст звернення підтримали 45 депутатів. Це вже другий подібний лист із Сум до Києва. Перший депкорпус ухвалив 10 червня.