003.jpg

У Сумах за сприяння департаменту інфраструктури відбулася зустріч із очільниками ОСББ та управителями багатоквартирних будинків міста.

Ініціювали її фахівці Сумської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України».

На зустрічі йшлось про Порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку, який було затверджено у вересні минулого року.

Раніше за належний стан внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків відповідали балансоутримувачі: ЖКГ, ОСББ чи керуюча компанія, а обов’язки замовників і виконавців, а також граничні норми вартості робіт не були законодавчо визначені.

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» Міністерство енергетики України розробило та затвердило «Порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку».

Національний регулятор (НКРЕКП) своєю чергою затвердив Типовий договір на технічне обслуговування, методологію розрахунку граничних рівнів вартості виконання видів робіт та послуг з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків, а також самі граничні вартості робіт на 2024 рік.

Згідно з чинним законодавством усі співвласники багатоквартирних будинків автоматично приєднуються до умов Типового договору.

На підставі договору Оператор Газорозподільної мережі (Сумська філія ТОВ «Газорозподільні мережі») формуватиме графік технічного обслуговування кожного об’єкту.

Більш детально про Порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку можна дізнатись тут.