Print
Hits: 570

Під головуванням в. о. міського голови Артема КОБЗАРЯ управління «Служба у справах дітей» провело засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Відповідно до Розпорядження начальника Сумської міської військової адміністрації Олексія ДРОЗДЕНКА від 14 лютого 2024 року № 45- ВКВА «Про створення комісії з питань захисту прав дитини» було сформовано її новий склад.

Члени комісії розглянули 45 питань щодо захисту та реалізації прав дітей, із них: 34 питання щодо захисту та реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх, 11 спірних питань, які потребували колегіального вирішення.

За результатами ухвалених рішень дозволено вчинити 33 правочини за участю дітей, а саме: оформлення в установленому законом порядку на ім’я малолітніх та неповнолітніх договору дарування, купівлі-продажу, продаж та розподіл спадкового майна, оформлення рухомого майна, надання дозволу на підписання договору оренди земельної ділянки від імені неповнолітнього тощо.

Серед немайнових питань, які були розглянуті на засіданні, були: питання припинення опіки над малолітнім, надання 1439 дітям статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, щодо призначення соціального супроводу, щодо надання дозволу на реєстрацію новонародженої дитини та присвоєння їй прізвища матері, щодо визначення порядку участі батька у вихованні малолітньої дитини, щодо виховання малолітньої дитини тощо.

Також було затверджено сім індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.