003.jpg

Сьогодні сумчани відзначають День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Зранку керівництво громади, міської та обласної військових адміністрацій, обласної ради, представники депутатського корпусу, силових структур та громадськість поклали квіти до підніжжя Братської могили «Мати-Батьківщина», Меморіалу померлих воїнів Війська Польського, пам'ятного знаку загиблим у зоні АТО/ООС на Центральному кладовищі.

В. о. міського голови Артем КОБЗАР зазначив: «Після стількох років по завершенню Другої світової війни, весь цивілізований світ знову бореться з нацизмом. На жаль, сусідня країна-агресор не полишає марних спроб нав’язати нам свою ідеологію і знищити українців, як націю. Та сила і міць українських воїнів, які боронять рідну землю від загарбників, не дадуть ворогу панувати на ній. Впевнений, що Перемога – за нами!».

У хвилині мовчання присутні схилили голови на знак шани та скорботи за воїнами, які загинули під час Другої світової війни, і за тими, хто віддає своє життя за Україну нині.

Нагадаємо, 29 травня 2023 року Верховна Рада України Законом «Про День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.