005.jpg

Напередодні Дня матері у Сумах відзначили трьох жінок, яким цьогоріч було присвоєно Почесне звання України «Мати-героїня».

В. о. міського голови Артем КОБЗАР, заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, директор департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК спільно з керівництвом області відвідали сумчанок, які народили і виховали п’ятьох і більше дітей.

Вітаючи жінок з отриманими відзнаками, Артем Кобзар, подякував кожній з них за нелегкий труд бути мамою: «Ви дійсно справжні героїні, адже дали життя дітям, виховуєте і піклуєтесь про них, дбаєте про їхній добробут і розвиток. Низький вам уклін за неосяжне материнське серце, сповнене любові та доброти!».

Подякував матерям і заступник міського голови Станіслав Поляков, який зауважив, що жінки, які народжують та виховують дітей, заслуговують на повагу і шану не лише від них, а й від влади, а тим більше якщо дали життя стільком дітям!

Посадовці вручили жінкам квіти та подарунки від міської ради, які стануть у пригоді у їх великих родинах.

Загалом у сумській громаді мешкає 178 жінок, які мають почесне звання «Мати-героїня». Присвоюється воно жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.