005.jpg

У Сумах встановили п’ять модульних укриттів, які надав соціально відповідальний бізнес

Кожна з таких споруд розрахована на 15 – 17 осіб та має вартість близько 400 тис. грн.

Кошти на модульні укриття збирав «Благодійний фонд «Юність 2.0» в рамках реалізації проєкту «Safeplace4UA».

Захисні споруди розмістили в середмісті (біля МакДональдзу, Центрального ринку, Будинку природи, на вул. Іллінська) та поблизу ринку в 9-му мікрорайоні.

Як розповів керівник фонду Ілля БЛОХІН, ідею встановити такі споруди в містах, які найбільше потерпають від обстрілів, підтримав весь соціально відповідальний бізнес та долучився до фінансування реалізації проєкту.

«Ми вже відпрацювали по таким укриттям в Одесі, Херсоні. Їх встановлення є надзвичайно важливо, адже вони можуть врятувати комусь життя. Тож запрошуємо долучатись до нашого соціально актуального проєкту», – сказав Ілля Блохін.

В. о. міського голови Артем КОБЗАР подякував благодійникам за ініціативу збільшити фонд захисних споруд у нашій громаді.

«Для нас це дуже важливо, аби по місту було якомога більше таких споруд, де сумчани у разі потреби могли б сховатись від уламків. Наразі тривають перемовини із закордонними партнерами щодо надання Сумам додаткових подібних укриттів», – зазначив посадовець.

Також він розповів, що протягом декількох днів їх облаштують належним чином: підведуть електроенергію, забезпечать ковдрами та іншими речами найпершої потреби.

Утриманням модульних укриттів, повідомив Артем Кобзар, займатиметься та організація, якій їх передадуть на баланс. Це питання наразі вирішується.