006.jpg

Зручність додаткових сервісів вже оцінили відвідувачі з дітьми.

За підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну» з лютого цього року в департаменті соціального захисту населення запрацював сервіс «Електронна черга», одночасно, для зручності відвідувачів створили кімнату для перебування дітей та кімнату для батьків із дітьми.

З різних питань соціального захисту до департаменту звертається досить багато батьків з маленькими дітьми. В цей час їх діти знаходяться під наглядом кваліфікованого фахівця.

Організацію дозвілля дітей та наповнення кімнати іграшками, настільними іграми, книгами, канцелярським приладдям взяли на себе працівники департаменту.

У кімнаті для перебування дітей є ігрові зони, дитячі меблі, басейн із сенсорними кульками, іграшки на будь-який смак, розмальовки та матеріали для творчості, мультимедійні засоби для перегляду мультфільмів.

Тут можуть перебувати діти віком від 3 до 14 років без супроводу батьків. У разі необхідності, як виняток, діти віком до 3 років, а також діти з інвалідністю до 14 років, можуть перебувати у дитячій кімнаті у супроводі одного з батьків.

Але батьки дитини зобов’язані перебувати в адміністративній будівлі, коли їх малеча – у дитячій кімнаті.

Окремо створена кімната для батьків із дітьми – це обладнане приміщення для відвідувачів із немовлятами для годування та сповивання.

«Опрацьовуючи питання доцільності відкриття такого спеціального простору, ми розуміли, що кімната для батьків із дітьми – елементарна, але дуже важлива потреба, а ще – додатковий стимул для батьків жити повноцінним соціальним життям. За час роботи цих сервісів скористались послугами 45 матерів. 148 дітей цікаво провели свій час з професійним педагогом», – зазначили в департаменті соціального захисту.

Кімнати працюють з понеділка по четвер із 8:00 до 17:00, у п’ятницю – з 8:00 до 16:00. Перерва (санітарна година) – з 12:00 до 13:00. За пів години до закриття дитячої кімнати прийом дітей припиняється. Кімнати не працюють під час повітряної тривоги.