007.jpg

У департаменті соціального захисту населення запрацював Простір для ВПО, який відкрили за підтримки міжнародного донора.

Створенню такого Простору посприяла Данська рада у справах біженців, яка торік підписала з департаментом соціального захисту населення Меморандум про співпрацю.

Під Простір відвели один із кабінетів, який коштом донора відремонтували та умеблювали. Він використовуватиметься для консультування ВПО, наприклад з юридичних питань, а також місцем проведення різних заходів для переміщених людей.

Заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ разом із провідним фахівцем із соціально-правового захисту представництва Данської ради у справах біженців Діною КРАКОВЕЦЬКОЮ, керівництвом департаменту соціального захисту населення оглянули відремонтоване приміщення, де консультуватимуть ВПО.

«У сумській громаді налічується понад 28 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Найчастіше ці люди звертаються саме до департаменту соцзахисту населення. Тож, важливо, створити тут усі умови, аби ці послуги надавались на якісному рівні. Ваша допомога є на часі і я переконаний, що наша співпраця надалі лиш розширюватиметься», – сказав Станіслав Поляков.

Принагідно він зауважив, що в Сумах діє Рада з питань ВПО, головою, заступником голови та більшістю членів якої є саме внутрішньо переміщені особи. Тому даний простір також буде використаний для роботи цього дорадчого органу. 

Також завдяки Данській раді у справах біженців у  громадській приймальні департаменту соціального захисту населення, де приймають ВПО для взяття їх на облік, облаштували зручне місце для очікування. Загалом на пристосування приміщень департаменту під потреби внутрішньо переміщених осіб спрямовано понад 220 тис. грн, донорських коштів.