002.jpg

На черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини розглянули 47 питань щодо захисту та реалізації прав дітей.

Більшість, 36 питань, стосувались захисту та реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх, в інших 11 йшлось про спірні моменти, які потребували колегіального вирішення.

У підсумку комісія дозволила вчинити 36 правочинів за участю дітей (оформлення в установленому законом порядку на ім’я малолітніх та неповнолітніх договору дарування, купівлі-продажу, продаж та розподіл спадкового майна, оформлення рухомого майна, поділ житлового будинку, право користування яким має малолітній тощо).

Також комісія надала 639 юним сумчанам статус дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, ухвалила рішення щодо соціального супроводу, надання дозволу на реєстрацію новонародженої дитини, яка залишилася без батьківського піклування, визначення порядку участі батька у вихованні дитини інше.

Крім того, комісія затвердила 28 індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.