002.jpg

На початку червня в Брно (Чехія) відбулась Міжнародна виставка URBIS, до якої долучилась і Сумська МТГ.

Цьогоріч захід змінив формат і відтепер  збиратиме важливих бізнес-гравців у сфері «Розумних міст», представників муніципалітетів, громад, державних інституції у форматі «The Smart Cities Meetup».

Цьогорічну подію присвятили темам енергетики та клімату, ефективності державного управління, мобільності майбутнього. Особливостями виставкових площ було те, що вони працювали як лабораторії для демонстрації та апробації інноваційних технологій.

Сумську громаду на заході представляли перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ та голова постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики, радник міського голови Вадим АКПЄРОВ.

Суми на виставці мали свій представницький стенд і робоче місце для зустрічей з партнерами.

За словами Артема Кузнецова, після трьох днів роботи розпочались консультації щодо впровадження системи альтернативного енергозабезпечення з донорською організацією, яка нині працює у Великій Британії і має тісні контакти з Південною Кореєю.

Вадим Акпєров зауважив, що запрошення сумської громади до участі у створенні потужної платформи, орієнтованої на розвиток співробітництва країн, регіонів та міст, вкрай потрібне Сумам з погляду економічної підтримки, можливості зробити крок до розвитку сучасних взаємин, технологій, досліджень. Це важливо для емоційного стану жителів прикордонного міста – бути на одній хвилі з сучасними країнами, містами та інноваційними розробками. Голова планово-бюджетної комісії висловив переконання, що Суми мають швидко шукати свою нішу, спеціалізацію, особливість, аби бути цікавими для партнерів і донорів.

За підсумками відрядження надані відповідні доручення щодо активізації участі сумської громади в платформі єдиної електронної екосистеми управління відновленням DREAM, масштабування можливостей управління стратегічного розвитку та напрямку зовнішньоекономічної діяльності.

Суми наполегливо шукають донорів, партнерів, інвестиції та грантові можливості. В умовах, коли місцевий бюджет максимально працює на оборону міста, це питання і виживання, і розвитку, впевнений Артем Кузнецов.