0010.jpg

Директори комунальних установ соціального спрямування Сумської МТГ пройшли тренінг на тему «Соціальне партнерство у системі надання соціальних послуг на рівні громад».

В. о. директора КУ «Центр учасників бойових дій» Ольга КОНЮХОВА та КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО протягом п’яти днів здобували знання у Літній школі «Соціальне партнерство у системі надання соціальних послуг на рівні громад», заняття якої проходили у Чернівецькій області.

Під час інтенсиву учасники прослухали інтерактивні лекції із прав людини, опанували методики нових підходів до соціальної роботи, порядок визначення потреб громади у соціальних послугах, надання психологічної підтримки населенню в умовах воєнного часу, виконували практичні вправи з психологічної турботи про себе й інших.

Завдяки насиченій програмі учасники та учасниці здобули навички та інструменти для ефективної співпраці між державними, приватними, громадськими та міжнародними організаціями. Нові знання, ідеї та ентузіазм потрібні у повсякденній роботі для покращення соціальних послуг у сумській громаді.

За підсумками тренінгу учасники керівники комунальних підприємств отримали сертифікати про набуття професійних фахових компетентностей.

Літню школу організувала в Україні Програма з розвитку ООН в Україні, спільно з Університетом менеджменту освіти, Центром громадських інновацій та партнерства «Успіх» і Центром професійного зростання «PsyUpgrade» за фінансової підтримки ЄС, наданої в межах проєкту EU4Recovery.