006.jpg

БФ «Карітас Суми» надає психологічну та юридичну допомогу людям, котрі евакуювались до обласного центру з зон активних бойових дій.

Правник проконсультує в разі втрати документа чи з інших питань юридичного характеру, психологи допоможуть подолати стрес, налаштуватись на нове життя, впоратись із втратами й травмами.

Також можна отримати допомогу у вигляді продуктових наборів (за сприяння Генерального Директорату Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (ECHO)). Це допомога людям, які евакуювались з зон активних бойових дій та раніше не отримували допомогу від БФ «Карітас Суми». Продуктові набори видаються за наявності довідки ВПО з квітня 2024 року за умови наявності документа про належність до вразливих категорій (особи, які втратили житло через воєнні дії; сім'ї зниклих безвісти; люди з інвалідністю (1 та 2 група); багатодітні сім'ї; самотня матір/батько; жертви насильства).

Необхідна попередня реєстрація.

Отримати допомогу та консультації можна в Кризовому центрі БФ «Карітас Суми» за адресою: вул. Іллінська, 112 (з вівторка по суботу з 9:00 до 16:00).

Більше інформації за тел.: (099)3337392, (099) 3337394.