006.jpg

Керівництво сумської громади та профільні спеціалісти долучились до події «Підвищуємо сталість водопостачання в громадах завдяки сонячним електростанціям», яку організувала ГО «Екоклуб».

Участь в обговоренні питань щодо сталого енергозабезпечення взяли заступник міського голови Римма БИКОВА, головний інженер КП «Міськводоканал» Олексій ЖУКОВ та завідувач сектору енергоменеджменту департаменту фінансів, економіки та інвестицій Аліна ДВОРЯНИНОВА.

Вони презентували колегам з інших громад та міжнародних організацій перші результати роботи сонячної електростанції, встановленій на одному з водозаборів міста, та поділились досвідом функціонування СЕС під час відключень електроенергії.

Крім того, на панельних дискусіях йшлось про підтримку міст та просування сталих ініціатив у напрямку забезпечення сталого енергопостачання під час відключень електроенергії та надзвичайних ситуацій.

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Сприяння встановленню сонячних електростанцій на водопровідних підприємствах у постраждалих від війни регіонах для підвищення надійності питного водопостачання».