006.jpg

Новий склад міської координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху на першому засіданні розглянув низку пропозицій із покращення безпекової ситуації на вулицях і дорогах обласного центру.

У зв’язку з кадровими змінами в керівництві громади та структурних підрозділах, персональний склад координаційної ради оновили. Очолив її перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ.

«Безпека в громаді — це широке поняття. Якщо ми говоримо окремо про безпеку на дорозі – це насамперед безпека життя. ДТП називають «убивцею № 1» у світі. Аварії й смертність унаслідок дорожньо-транспортних пригод перевищують навіть показники від серцево-судинних захворювань. Тож, наше завдання, за можливості, мінімізувати ризики для водіїв і пішоходів», – зазначив голова координаційної ради.

Встановлення світлофора на пішохідному переході біля фонтана «Садко» координаційна рада визнала недоцільним, водночас рекомендувала департаменту інфраструктури міста до 1 вересня ввести в експлуатацію розташований неподалік підземний перехід.

Також цей департамент до 1 серпня має вивчити можливість і доцільність облаштування пішохідного переходу на просп. Михайла Лушпи (перехід через «острівець безпеки до дитячої поліклініки»), а спільно з управлінням муніципальної безпеки опрацювати питання подальшого розміщення габіонів на вул. Привокзальна.

Для покращення видимості дороги на перехресті вул. Степана Бандери та вул. Косівщинська, координаційна рада звернеться до Сумської філії Сумського обласного центру зайнятості з проханням підрізати зелені насадження, а департамент інфраструктури міста встановить на цій ділянці велике дорожнє дзеркало.

Аби впорядкувати рух і паркування транспорту біля однієї з церков міста, де відспівують загиблих захисників України, вирішили інформувати про проведення таких церемоній поліцію, аби та у відповідні дні регулювала рух на означеній території.

Порушили на засіданні й питання забезпечення безперервної роботи світлофорів на перехрестях, де курсує громадський транспорт, шляховики та комунальники повідомили, що наразі відповідне обладнання встановлене на 12 таких об’єктах і проводиться тендер на забезпечення безперебійним живленням іще 10. Проблеми з тими світлофорами, які мають наразі працювати в умовах відключення світла, пояснили впливом на обладнання спеки.

Розглянули на засіданні й звернення від медичних закладів щодо врегулювання питання дорожнього руху на прилеглих територіях. Так, члени коордради дали позитивну відповідь на звернення КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» щодо поновлення розмітки пішохідного переходу біля зупинки громадського транспорту на вул. Троїцька. КП «Шляхрембуд» доручили зробити це до кінця місяця. Натомість питання встановлення світлофора на пішохідному переході біля зупинки громадського транспорту поблизу КНП «Центральна міська клінічна лікарня» спрямували до поліції для опрацювання варіанту встановлення відповідного приладу з кнопкою для пішоходів. Інші пропозиції медиків перенесли на повторний розгляд за участі представників лікарень і за наявності візуалізації.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет