006.jpg

 Сумчанка Олена ТКАЧЕНКО відсвяткувала 100-річний ювілей.

Ювілярку в її День народження привітали директор департаменту соцзахисту населення Тетяна МАСІК, заступник начальника управління у справах осіб з інвалідністю та соціального обслуговування громадян Вікторія ЛИТВИНЕНКО та директор КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО.
 
Гості побажали жінці міцного здоров’я, родинної злагоди, Перемоги й миру. Олена Ткаченко прожила довге й складне життя. Народилась 11-ю дитиною в багатодітній сім’ї робітників. Пережила два голодомори, втратила житло в роки Другої світової війни. Але саме у воєнний час зустріла свого чоловіка, з яким створила родину та народила доньку. Тепер вона дарує матері душевне тепло й турботу. Пані Олена, попри століття за плечима, життєрадісна й зберігає оптимізм.
 
За інформацією департаменту соціального захисту населення, на сьогодні в Сумській міській ТГ проживає вісім громадян, яким виповнилося 100 і більше років. Відповідно до програми «Милосердя» з бюджету громади довгожителям виплачується одноразова грошова допомога у розмірі трьох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, (7083 грн) з нагоди ювілею, та здійснюються щомісячні виплати у розмірі 50% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, (1180,5 грн).