005.jpg

До Всеукраїнського дня бібліотек у сумських книгозбірнях протягом тижня проводили різноманітні заходи, до яких залучали постійних читачів.

В Інклюзивній бібліотеці-філії № 11 для відвідувачів провели вікторини, конкурси та бібліоквест «Грай, рухайся, читай!». Учасники проявили ерудованість, начитаність, уміння працювати в команді, які допомогли скласти бібліотечне гасло: «Бібліотека – разом можемо більше».

У бібліотеці-філії № 10 для юних читачів підготували літературну подорож «У цікавий світ читання».

Діти змагалися у швидкості читання, розповідали про улюблені казки, збирали пазли з назв казок та розгадували загадки. У творчих конкурсах діти зіграли пантоміми, втілюючи образи улюблених казкових героїв.

Також у цьому бібліотечному закладі гуртківці «Школи добрих вчинків» підготували творчі роботи та вітальні листівки до Дня захисників і захисниць України.

В онлайн-форматі з друзями читання – учнями 2-го класу школи № 7 – бібліотекарі провели бесіду-обговорення «З книгою жити – з добром дружити» та підбили підсумки літнього читання класу.

У бібліотеці-філії № 1 працівники книгозбірні організували традиційну зустріч поколінь «Бібліотека вчора – сьогодні – завтра», на який запросили три покоління працівників бібліотеки.

Працівники бібліотеки-філії № 4 (Медіатека) у мікрорайоні вул. Добровільна, до Всеукраїнського дня бібліотек вийшли на вулиці та запитали у перехожих: «Як пройти до бібліотеки?».

Люди жваво і зі знанням справи пояснили потрібний маршрут. Для дітей бібліотекарі влаштували селфі-позитив: оформили фотозону «Я люблю бібліотеку!».

У бібліотеці-філії № 7 у переддень Всеукраїнського дня бібліотек відбулося свято «Книга – твій найкращий друг», куди ввійшли пізнавальна екскурсія, літературні ігри, вікторини, конкурси, відеопрезентація, майстер-клас з виготовлення книжкових закладок і фотосесія на природі «Бібліотека в об'єктиві».

Сучасні сумські бібліотеки – це простір громадянської активності з безоплатним доступом до інформації, де сприяють розвитку читацьких спроможностей, інформаційної, цифрової та медійної грамотності, оволодіння українською та іноземними мовами.

Книгозбірні є центрами психологічної підтримки, волонтерськими осередками, де об’єднують небайдужих та організовують допомогу для ВПО й ЗСУ.

Водночас, самі бібліотеки потребують поповнення своїх фондів сучасною літературою. Допомогти можна, долучившись до флешмобу #100новихкнижок. Його проводять, Український інститут книги, Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого та Українська бібліотечна асоціація.