003.jpg

Перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ та заступник міського голови Римма БИКОВА зустрілись з делегацією Харківського субофісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Посадовці сумської громади подякували Стефані ГАРТЛАХЕР, яка залишає посаду очільника Харківського субофісу, за співпрацю й організацію злагодженої допомоги та ефективну підтримку з боку Міжнародного Комітету Червоного Хреста, яка триває понад два роки від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. А також привітали на цій посаді новопризначеного керівника Іва ВАН ЛУ.

«Дуже важливо, що у найскладніший час воєнних загроз між Сумською МТГ та представництвом Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні склалась ефективна взаємодія. Ми відчували цю підтримку і швидке та ефективне реагування на потреби жителів нашої громади. За що від їх імені дякуємо сьогодні пані Стефані. Та сподіваємось на продовження партнерства і з новим очільником Харківської субделегації», – підкреслив Артем Кузнецов.

Своєю чергою Стефані Гартлахер та новопризначений керівник Харківської субделегації МКЧХ Ів Ван Лу запевнили, що кадрові зміни не зменшать обсягів діяльності міжнародної організації Червоного Хреста в області.

«Ми продовжуємо робити все можливе, щоб підтримувати населення Сумщини. Це стосується допомоги для проходження зимового періоду, підтримки медичних установ, служб екстреної допомоги, інфраструктури громад, зокрема щодо водопостачання тощо. Ми також чекаємо від вас на оновлений список потреб, щоб врахувати їх в організації подальшої допомоги», – зазначила Стефані Гартлахер.

Заступник міського голови Римма Бикова наголосила на важливості взаємодії з МКЧХ у сфері підтримки ВПО, яких на сьогодні в сумській громаді офіційно зареєстровано понад 29 тисяч. Крім того, обговорили й питання формування можливих потреб для допомоги жителям громади, які підготують і передадуть на розгляд до офісу Харківської субделегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста.