001.jpg

Інформація про актуальну ситуацію.

Безпекова ситуація:

  • протягом дня 2 жовтня ворог здійснив 75 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 168 вибухів. Обстрілів зазнали Верхньосироватська, Миколаївська, Хотінська, Миропільська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Березівська, Шалигинська, Есманьська, Свеська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади. 
  • вночі та зранку 3 жовтня росіяни здійснили 10 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 15 вибухів. Обстрілів зазнали Миколаївська, Білопільська, Краснопільська, Річківська, Шалигинська громади. 
  • вночі в небі над Сумщиною сили протиповітряної оборони області знищили сім ворожих БПЛА. 

Стан атмосферного повітря:

  • задимленість зранку у місті Суми – наслідок ворожих обстрілів, через які сталося загоряння сухої рослинності. Підрозділи ДСНС працюють над локалізацією і ліквідацією пожеж. Сумчанам радять обмежити перебування на вулиці і зачинити вікна. 

Електроенергія:

  • застосування графіків погодинних відключень не прогнозується (актуальна інформація – на сайті АТ «Сумиобленерго», у соцмережах Facebook та Telegram, а також в особистому кабінеті).

Холодна вода:

  • для проведення аварійно-ремонтних робіт на водомережі зупинена одна із водонасосних станцій. На час ремонтних робіт без водопостачання залишатимуться будинки за адресами: просп. Шевченка, вул. Реміснича, вул. Металургів, вул. Хворостянка, вул. Британська, вул. Революції Гідності, вул. Гетьмана Павла Скоропадського, вул. Новомістенська, вул. Троїцька, вул. Псільська, вул. Привокзальна, вул. Бельгійська, вул. Родини Линтварьових та прилеглі до них вулиці, а також на Баранівці.

 Гаряча вода:

  • на проведення гідравлічних випробувань зупинено чотири котельні;
  • через пориви на  мережах і проведення ремонтних робіт немає води в будинках за адресами: пров. Харитоненків, 8, 9, 10, 11; вул. Марко Вовчок, 13Б; просп. Михайла Лушпи, 22 (шостий, сьомий, восьмий під'їзди), 50; вул. Героїв Крут, 30; вул. Реміснича, 15, 15А.

Вуличне освітлення:

  • на ділянках з інтенсивним вуличним рухом і в місцях концентрації ДТП вуличне освітлення вмикається автоматично з настанням сутінків і вимикається з початком комендантської години (у випадку застосування на цих територіях графіків відключень електроенергії вуличне освітлення не працюватиме).

Транспорт:

  • пасажирів перевозять 55 одиниць комунального транспорту: (38 тролейбусів і 17 автобусів) і 180 одиниць приватного громадського транспорту. 

Погода:

  • протягом дня спостерігатиметься мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний 5 – 10 м/с. Стовпчики термометрів показуватимуть 19° – 24°C тепла. На Сумщині зберігається надзвичайна пожежна небезпека (5 клас). Це сприяє високій ймовірності виникнення та розповсюдження лісових пожеж за наявності джерел займання (відкритого вогню).

Оперативно отримувати інформацію про аварійні відключення за адресами, а також подавати заявки можна за допомогою міського чат-бота «Суми 15-80» у Viber або Telegram.