004.jpg

Міністр охорони здоров'я України Віктор ЛЯШКО під час робочого відрядження на Сумщину відвідав лікарню в обласному центрі, яка минулого тижня зазнала пошкоджень через атаку ворожих «шахедів».

Очільник МОЗ оглянув заклад і поспілкувався з його працівниками.

Сумську міську раду на цій зустрічі представляв перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ.

Під час наради щодо стану надання медичної допомоги в області та готовності медичної системи до реагування на надзвичайні ситуації детально розібрали, як відбувалась евакуація поранених і госпіталізованих пацієнтів після атаки на лікарню, масштаби руйнувань, плани відновлення та організацію роботи лікарів.

Міністр подякував медикам за роботу у надскладних умовах і підкреслив, що важливо зберегти медичні кадри та дати їм можливість працювати.

Очільник МОЗ відзначив, що наразі очікується експертиза щодо стану будівлі лікарні, визначаються певні алгоритми дій щодо її подальшого функціонування. Передбачається, що частина медиків залишиться працювати у вцілілих корпусах пошкодженої лікарні, а частина — тимчасово підсилить інші медзаклади міста. Для цього вже відпрацьовані всі юридичні основи з боку МОЗ та НСЗУ.