006.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради доповіла про роботу галузі та ситуацію з сезонними захворюваннями.

За інформацією посадовця, минулого тижня зареєстрували 801 випадок захворюваності на ГРВІ, грип і COVID-19 (тижнем раніше – 844).

На COVID-19 занедужало на 31% менше жителів громади – 72 хворих проти 105 попереднього тижня. Серед хворих переважали дорослі – 86%. Шпиталізували 10 пацієнтів. У КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» від цієї недуги лікується одна дитина.

Загалом у стаціонарах медичних закладів громади перебуває 1191 пацієнт (153 – діти). Лікарні громади забезпечені всім необхідним для надання медичної допомоги цим хворим. Також у КНП є запаси пального, води.

На питання заступника міського голови Римми БИКОВОЇ щодо наявності в медзакладах громади резерву витратних матеріалів, Олена Чумаченко повідомила, що намагаються тримати незнижувальний запас із розрахунку на три місяці.

Водночас управління спільно з ПРОООН опрацьовує питання створенням у громаді резерву, який міститиме ширший асортимент медикаментів, яким, за потреби, зможуть оперативно скористатись лікарні громади.

Також очільник управління охорони здоров’я розповіла, що триває процес встановлення в одній із лікарень автономної котельні.