005.jpg

Ще один мікрорайон Сум опинився вчора пізно ввечері під ворожим ударом.

***

Сьогодні представники ГО «Проліска» видавали власникам пошкоджених будинків будівельні матеріали (плівку, брезент, OSB-плити, дошку-шалівку) для першочергового закриття пошкоджених вікон і дахів. Волонтери ГО «Добробат» допомагали сумчанам ліквідовувати наслідки падіння уламків ворожого безпілотника.

У штабі з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації представники департаменту соціального захисту реєстрували власників пошкоджених будинків. Керівник робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації – заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, голова Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна Анатолій ЗАНЧЕНКО, начальник управління муніципальної безпеки Віталій ДЕЙНИЧЕНКО детально розповіли місцевим жителям про алгоритм дій для документування пошкоджень і руйнувань будинків та про можливості їх відновлення.

Допомогти власникам усунути незначні пошкодження готовий БФ «Карітас Суми». Сумчани можуть скористатись цією можливістю або ж подати заявку на отримання коштів на відновлення житла за державною програмою «єВідновлення». Особливо це стосується тих помешкань, де є руйнування.

Роботи з ліквідації наслідків падіння БпЛА продовжаться завтра, 8 жовтня.

***

Відомо про пошкодження майже 15 будинків та трьох вікон у школі.

З 12:00 у школі № 5 працюватимуть представники штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, які прийматимуть власників будинків, що постраждали.