006.jpg

Сумська міська ТГ спільно з БО «БФ «Карітас Суми» втілюють проєкт із працевлаштування безробітних переселенців «Гроші за роботу».

Актуальні питання його реалізації обговорили на нараді за участі керівництва громади та благодійної організації, старостинських округів, структурних підрозділів і комунальних підприємств.

«Проєкт передбачає, що в громаді знаходять робочі місця для внутрішньо переміщених осіб з так званих «категорій вразливості», а фонд протягом трьох місяців оплачує їхню працю в обсязі мінімальної заробітної плати», – пояснив директор БО «БФ «Карітас Суми» Олександр ДЯДЯ.

Під час наради детально обговорили особливі умови проєкту.

Так, одне підприємство може взяти на роботу не більше п’яти громадян з-поміж ВПО з переліку так званих «категорій вразливості» строком на три місяці для виконання певних робіт.

Наприкінці кожного місяця підписується Акт виконаних робіт і БО «БФ «Карітас Суми» виплачує громадянину обумовлену суму коштів з урахуванням податків.

«Проєкт «Гроші за роботу» – це допомога людям, які через війну і бойові дії мусили покинути свої будинки та майно, переїхали зі своїх місць проживання і втратили засоби до існування. Оплачуючи їхню роботу, зокрема в комунальних підприємствах, благодійний фонд полегшує навантаження на бюджет сумської громади, який в умовах війни ми прагнемо використовувати дуже ощадливо», – зазначила заступник міського голови Римма БИКОВА.

Також посадовець подякувала БФ «Карітас Суми» за постійну й вагому підтримку сумської громади в рамках різних соціальних ініціатив.

Представники Стецьківського та Битицького старостинських округів зауважили, що для них проєкт «Гроші за роботу» дуже актуальний. Адже є потреба виконання робіт та їх оплати, працевлаштування певних категорій населення на територіях старостатів.

За підсумками наради керівникам комунальних підприємств доручили обміркувати потреби можливого залучення працівників за умовами проєкту.