002.jpg

Наступного тижня французька гуманітарна організація ACTED реєструватиме в програмі надання багатоцільової грошової допомоги сумчан, які внаслідок ворожого удару по місту в ніч проти суботи постраждали самі або мають пошкоджене житло.

У понеділок, 14 жовтня, з 10:00 до 16:00 у школі № 5 благодійники реєструватимуть сумчан, котрі мешкають в урочищі Баранівка.

У середу, 16 жовтня, в цей же проміжок часу в НВК № 16 – жителів решти мікрорайонів, що також зазнали атак у ніч з п’ятниці на суботу.

На допомогу мають право родини, де є поранені або ж чиє житло пошкоджено чи зруйновано.

Розмір грошової допомоги складає 3,6 тис. грн на кожного члена сім’ї на місяць. Виплатять її одним платежем із розрахунку за три місяці – 10,8 тис. грн. Кошти надійдуть грошовим переказом через відділення АТ «Ощадбанк», АТ «Укрпошта», АТ КБ «ПриватБанк» або на карту будь-якого банку.

Для реєстрації в програмі потрібно мати при собі документи всіх членів родини, зокрема оригінали паспортів потенційних отримувачів, реєстраційні номери облікових карток платників податків (ідентифікаційні коди), свідоцтва про народження дітей, а також реквізити банківської карти (IBAN) (у разі отримання грошової допомоги на карту для виплат).