0012.jpg

Працівники виконавчих органів міської ради отримали сертифікати про проходження курсу «Домедична допомога: практичні навички».

Навчались посадовці сумської громади, які від початку російського повномасштабного вторгнення постійно виїжджають на місця російських ворожих ударів.

Під час теоретичної частини інструктори розповіли учасникам про основи надання першої домедичної допомоги, зробили огляд стандартизованої аптечки та принципи застосування кожного з її компонентів безпосередньо на місці надзвичайної ситуації.

Учасники тренінгу детально розібрали Алгоритм MARCH (пріоритети та порядок дій за стандартами тактичної медицини НАТО), що необхідний для оцінки стану постраждалого та надання домедичної допомоги в екстремальних умовах до прибуття бригади екстреної медичної допомоги.

Під час практичної частини тренінгу його учасники навчились швидко застосовувати турнікет для зупинення інтенсивної кровотечі; перевіряти органи дихання, забезпечувати прохідність дихальних шляхів у пораненого що без свідомості за допомогою назофарингеальної трубки; тампонувати глибоку рану; накладати оклюзійну наліпку та надати додаткову допомогу в разі пневмотораксу у постраждалого. Також виконали непрямий масаж серця та навчились працювати з портативним дефібрилятором для відновлення роботи серця; надали медичну допомогу постраждалим з комплексними пораненнями. Окрім цього, освоїли важливі елементи домедичної допомоги – накладання шин на переломи та навчались правил безпечної евакуації травмованого на велику відстань.

За словами начальника медичної служби ДФТГ № 2, інструктора з тактичної медицини Рамі САРТАВІ, всі учасники успішно впорались із завданням та виконали нормативи з надання першої домедичної допомоги особам при невідкладних станах.

«Всі дії, яких ви навчились і відпрацювали, показали свою ефективність безпосередньо в умовах бойових дій в Україні та інших гарячих точках, і головний практичний результат застосування цих знань і навичок – це врятовані життя бійців та цивільних, – зазначив інструктор.

Заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ акцентував на тому, що на тренінгу його учасники набули нових знань, які рятують життя.

«Тактична медицина наразі потрібна, як ніколи. Такими навичками надання першої допомоги повинні володіти як і військові, так і цивільні. Дякую тренерам за їхню важливу роботу. Ми здобули ґрунтовні знання з медицини, що можуть у будь-яку хвилину знадобитись нам у роботі на місцях ворожих прильотів», – сказав посадовець.

Групі вручили сертифікати про проходження курсу з основ тактичної медицини.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет