0012.jpg

У терцентрі «Берегиня» провели тренінг для внутрішньо переміщених осіб «Захоплення та уподобання, що допомагають триматися».

Практичний психолог КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» Наталія КОНДРАТЕНКО запросила на заняття 20 людей з-поміж ВПО.

За допомогою арттерапевтичних технік учасники тренінгу навчались методів розслаблення в разі появи внутрішньої тривожності та практикам відновлення позитивного емоційного ресурсу за допомогою власних творчих уподобань.

За допомогою метафоричних асоціативних карт, які є одним з ефективних інструментів роботи практичних психологів, учасники тренінгу дізнались про власні особливості й аспекти, які впливають на емоційний стан, поведінку та прийняття рішень у складних обставинах.

Спілкування у форматі запитання – відповідь стали для учасників тренінгу додатковим елементом формування підтримки й довіри, що є важливим для переселенців, які виїхали з рідних місць та будують нові соціальні зв’язки у сумській громаді.