001.jpg

Вчителі правознавства шкіл № 7, № 10, № 27 стали учасниками регіонального проекту, присвяченого розвитку громадянської освіти.

Захід відбувся за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках проекту «Регіональні Голоси – створюємо Мости для Демократії».

Майстерня громадської участі, проведена у форматі Open Space, об’єднала не лише освітян, а й представників різних громадських організацій, депутатів, лікарів, студентів та й просто небайдужих до питань демократії людей.

Учасники змогли обрати для обговорення найбільш значущі для регіону проблеми, серед яких необхідно відзначити: моделі співпраці територіальних громад та влади, можливості інтегрування неформальної освіти до формальної, розвиток регіональної реклами для поширення принципів громадянської освіти, шляхи формування цінностей громадянського суспільства.

Формат проведення заходу виявився цікавим та корисним, адже дозволив побачити різні підходи до вирішення проблем громади, намітити шляхи їх розв’язання, спонукав до подальших роздумів.

У підсумку учасники дійшли висновку: попри те, що основні порушені під час заходу питання потребують подальшого доопрацювання, можна з впевненістю сказати: «Громадянська освіта в Сумах є!»