007.jpg

Сумчан, які бажають освоїти військовий фах, чекають у військовому коледжі сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації Державного університету телекомунікацій (м. Полтава).

Подавати документи до навчального закладу можуть чоловіки та жінки, які мають повну загальну середню освіту:

1. цивільна молодь віком від 17 років до 21 року (в тому числі ті, яким 17 років виповнюється в рік вступу);

2. військовослужбовці, резервісти та військовозобов'язані, які мають повну загальну середню освіту та не мають військових звань офіцерського складу, віком до 30 років.

Коледж здійснює підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем вищої освіти «молодший бакалавр» для проходження військової служби за контрактом на посадах сержантського та старшинського складу у Збройних Силах України за спеціальностями: «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» та «Телекомунікації та радіотехніка».

Для конкурсного відбору зараховуються бали сертифіката ЗНО з таких предметів: українська мова та література (мінімальний бал 100); математика або фізика, або іноземна мова, або історія України (100 балів).

Військовослужбовці, які проходять військову строкову службу або звільнені зі строкової військової служби в 2014 році мають право брати участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів (без сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання).
Усі вступники обов'язково складають такі вступні випробування: психологічне обстеження; оцінка рівня фізичної підготовки; медичний огляд військово-лікарською комісією.

Термін навчання – 2 роки 6 місяців.

Серед основних переваг навчання у цьому навчальному закладі такі: навчання, проживання (у гуртожитку), харчування, обмундирування - безкоштовні, виплачується стипендія; проживання у гуртожитку в блоках з 5 кімнат (2х2-мест., 2х3-мест., 1х5-мест.); гарантоване працевлаштування (проходження військової служби за контрактом в Збройних Силах України). Випускники коледжу, крім того, матимуть велику перевагу стати на посади молодших командирів, матимуть освіту та відповідну їй вищу заробітну плату, порівняно з рядовими служби за контрактом; зробітна плата випускників на даний час — близько 7000 грн (в залежності від посади); військовослужбовці мають змогу отримувати пенсію через 25 років вислуги (термін навчання зараховується).

Ті сумчани, які хочуть здобути військовий фах у військовому коледжі сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації Державного університету телекомунікацій, можуть відвідати дні відкритих дверей 26 лютого, 26 березня, 23 квітня та 28 травня.
Початок о 10:00. Зупинка – «Інститут зв’язку» на вході у військову частину .

Контактні телефони: (0532) 53-67-13 (комутатор), 3-12-02, 3-12-03 – запити зєднання; (066) 7320303, (067)7363361, (099) 7844539, (050) 1760099.

Відео, документи та додаткову інформацію для вступу можна знайти тут.